Meripelastusasema

Matosaaren meripelastusasema

 


Helsingin Meripelastusyhdistyksen pelastusveneet Rautauoma ja PV Mikrolog tukeutuvat Jollakseen Matosaaren meripelastusasemaan, joka sijaitsee Suomenlahden veneilyrunkoväylän varrella Santahaminan itäpuolella. Meripelastusasema sijaitsee keskellä yhdistyksemme toiminta-aluetta, joka ulottuu länsi-Helsingin Lauttasaaresta Porvoon Onaksen saaristoon saakka.

Meripelastusaseman laitureita saa aina tarvittaessa käyttää turvasatamapaikkana, esimerkiksi jos säätila tämän vaatii. Niemen kaakkoispuolella on lyhyt pistolaituri, jossa on kolme poijupaikkaa ja luoteispuolella päälaituri, jonka ulkopuolelle voi kiinnittää. Päälaiturin sisäpuoli on varattu pelastusveneille. Jos haluat tutustua asemaan, siitä on hyvä sopia ennakkoon.

Meripelastusaluksemme päivystävät avovesikauden aikana 24 h /vrk. Asema ei kuitenkaan ole miehitettynä tällöin, päivystys suoritetaan matkapuhelimilla. Asemalla on kuitenkin kapasiteetti majoittaa koko hälytysmiehistö tarvittaessa, jolloin pelastusveneemme pystyvät lähtemään hälytyksiin välittömästi. Miehistön huoltoa varten meillä on luonnollisesti sauna. Alushuoltoa varten löytyy omat tekniset tilat pienten korjausten tekemistä varten.

Asemaa käytetään hyvin paljon hälytysmiehistön kouluttamiseen. Päärakennuksessa on koulutustila noin 15 hengelle. Myös jäsenten omilla veneillä toimiva veneilijäaputoiminta järjestää koulutustapahtumia Matosaaressa.

Matosaari on Helsingin kaupungin omistama ja yhdistyksemme vuokraama tila. Meripelastusasemana se on toiminut vuodesta 1986.

Käyntiosoite

Matosaarentien päässä.
HPY karttalehti: 15/ 72-60
60°09,3' P
025°05,1' I
Googlen karttapalvelussa

 

suomi
Tekninen toteutus: W3 Group